onsProat: Te laat

Met het gaspedaal stevig op de bodem van de Volkswagen Lupo spoed ik richting huis. Bijna 21.00 uur, de avondklok nadert. Links, rechts, bocht, drempel, nog meer gas en opschakelen naar de derde versnelling, 40 op de klok. Het stomme ding schiet niet op en is de meest onpraktische auto ooit voor mensen met enorme haast.

In plaats van een kofferbak vol rammelende kratjes bier, moet ik het doen met alleen het statiegeld bonnetje van de ingeleverde kratjes bier. Teleurgesteld zet ik de volle kratjes één voor één terug in het schap en bedenk ik in mezelf  waar het nu allemaal is mis gegaan. 

Bij de Plus was de Grolsch op en bij de Jumbo was ik 3 minuten over 8 bij de kassa en kreeg ik de kratjes bier niet meer mee. 

Was de auto te langzaam, had ik domme pech of ben ik gewoon te laat weg gereden van huis ?

Hoe dan ook, die stomme avondklok past bij vlagen gewoonweg totaal niet in mijn programma en het voor 8 uur ‘s avonds in huis halen van een kratje bier blijkt een hele uitdaging. 

Op tijd komen is al niet mijn sterkste punt en nu moet ik er in het ergste geval ook nog meerdere keren per dag rekening mee houden. Een biertje drinken anno 2021 is kennelijk een hele opgave. Gelukkig zijn de kratjes tegenwoordig om de haverklap in de aanbieding en hoeft een bomvolle koelkast dus helemaal geen kapitaal te kosten. Strategisch inkopen scheelt u naast het financiële voordeel waarschijnlijk ook flink wat zenuwslopende tijdsgebonden ritjes naar de supermarkt en dat is fantastisch nieuws. Want na een ijskoud pilsje, is er niets lekkerder dan nog een ijskoud pilsje. Tot die conclusie kwam ik enkele weken geleden tijdens een kroegentocht hier in ons huis. We begonnen in de logeerkamer en dronken ons via de badkamer een weg naar de keuken. Na een korte hergroepering en het tellen van de deelnemers gingen we door naar de gang. Als laatste waren we in de woonkamer en op het einde van de avond deed ik de deur los en dicht voor onze enige gast en bedankte hem vriendelijk voor zijn deelname en komst. 

Komende week doe ik een nieuwe poging en ik houd mijn hart vast. Zou de Lupo willen starten met dit koude weer ? 

Prettige zondag, 

Christiaan Mensink