Overname Frank Optiek Markelo

Met ingang van 1 februari wordt Frank Optiek overgenomen door Thijs Kamphuis. “Het is heel dubbel want natuurlijk zijn we heel erg blij dat Thijs onze winkel overneemt. Thijs gaat dat ook nog eens op een manier zoals wij daar ruim vier jaar geleden mee zijn begonnen. Daarbij is het fijn dat ik voorlopig bij de zaak betrokken blijf omdat ik hier drie dagen in de week blijf werken, waardoor ons vertrouwde gezicht voor de winkel behouden blijft. Maar de reden waarom we voor overname hebben gekozen, is er niet zomaar één”, vertelt Frank Meulenbroek zichtbaar geëmotioneerd. De vrouw van Frank, Mirjam Meulenbroek is ernstig ziek en Frank geeft aan dat dit voor hem dé reden is geweest om de zaak ter overname aan te bieden. “Ik wil voor mijn meisje zorgen wanneer dat straks nodig is en niet moeten kiezen tussen de winkel en mijn vrouw. Thijs geeft mij die ruimte waardoor ik, zolang het kan, gewoon in de zaak te vinden ben”, vertelt Frank. Op 1 oktober 2016  opende Frank de deuren van zijn opticienwinkel in Markelo.

Thijs en Frank zijn geen onbekenden van elkaar. Al eerder nam Thijs een goedlopende zaak over van Frank. Naast de zaak in Markelo heeft Thijs dus ook een opticienwinkel in Deventer; Intervisie Optiek. Thijs is getrouwd en heeft twee kinderen en is woonachtig in Wijhe. “Het dorpsgevoel ken ik dus goed. Ik kijk er naar uit om te gaan samenwerken met Frank en natuurlijk ook met Gerhard Paalman”. Gerhard is elke donderdag bij Optiek Markelo en heeft daar zijn eigen ruimte waar hij mensen kan helpen met gehoor- en audioproblemen. “Een geweldig vak want er gaat letterlijk een wereld voor mensen open wanneer er een juist gehoortoestel wordt aangemeten. Geen mens is hetzelfde en dus ook geen oor. Het gaat om maatwerk en dat is wat ons vak speciaal maakt”, vertelt Gerhard enthousiast.

Aan de buitenkant veranderd er na de overname van Optiek Frank niets, blijkt uit het enthousiaste gesprek met het drietal. “Dat klopt. De winkel blijft zoals die is en ook de vertrouwde service blijft intact. We gaan een fijne samenwerking met elkaar aan en ik kijk er naar uit om te starten in Markelo”, geeft Thijs aan.