Verhuizingen Univé geen consequentie voor Markelo

Een bericht in de Tubantia over de sluiting van drie kantoren in de Achterhoek van verzekeraar Univé Oost was voor de redactie aanleiding om even bij te praten met Markeloër Jan Thale Haanderinkman. Als commercieel directeur van Univé Oost en tevens lid van de Raad van Bestuur weet Jan Thale ons te verzekeren dat sluiting van het Univé-kantoor in Markelo niet aan de orde is. De komende twee maanden staan inderdaad in het teken van verhuizen binnen de organisatie geeft hij aan. Jan Thale: “De organisatie is volop in beweging en gaat voor een efficiënt winkellandschap met focus op een optimale klantbediening en bereikbaarheid. Als onderdeel van deze beweging, is de verkoop van het pand in Groenlo, de verhuizing van het hoofdkantoor naar Enschede en een nieuwe locatie in Groenlo nu snel een feit”.

Binnen Univé Oost leefde de wens om alle kantoorfuncties op één locatie te krijgen al langer. Door het vertrek van twee medehuurders van het kantoorpand in Enschede ontstond de kans om dit te realiseren. Door fusies uit het verleden was de organisatie over meerdere locaties verdeeld, zo was het commerciële bedrijf gevestigd in Enschede en de staffuncties en de brandverzekeraar in Groenlo. In februari verhuizen deze laatste groep kantoormedewerkers van Groenlo naar Enschede. Vanaf 1 maart 2021 is het nieuwe hoofdkantoor van Univé Oost gevestigd aan de Het Eeftink 22 in Enschede. “Hiermee liggen onze kantoren in Twente daar waar ons grootste klantenbestand woonachtig is en niet meer in de Achterhoek”, vertelt Jan Thale.

Het kantoor in Markelo is momenteel gesloten door de maatregelen rondom COVID19. “We merken dat vooral de jongere en wat oudere mensen behoefte hebben aan persoonlijk contact als het gaat om advies rondom verzekeringen. De middenmoot vindt het doorgaans plezierig om deze zaken online te regelen. We doen ons best om op afstand contact te houden. Natuurlijk kijken we net als iedereen uit naar een versoepeling van de maatregelen en de heropening van al onze winkels”, vertelt Jan Thale.