Politienieuws week 3

Met Jordy Scheggetman, wijkagent van Markelo-Diepenheim blikken we terug op het politienieuws van afgelopen week. Vorige week zondag is bij een eenzijdig ongeval een bestuurder van een personenauto uit de bocht gevlogen en in de sloot beland. Nabij de Boswinkelsweg in Markelo ging het fout toen men een afslag te vroeg nam en hierdoor op de kant kwam te liggen. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor. Met behulp van een tractor is de auto uit de berm getrokken en kon men huiswaarts.

Eenzijdig ongeval
Een paar dagen later op dinsdag 19 januari ging het ook fout op de Rijssenseweg toen een bestuurder van een personenauto in de bocht nabij de Worsinkweg de controle over het voertuig verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. Ondanks de flinke schade aan de auto kon de bestuurder, na controle in het ziekenhuis weer naar huis.

Oplichting
Een medewerker van een basisschool aan de Herikerweg werd op dinsdag 19 januari in een mail gevraagd om een gebruikersnaam en tijdelijk wachtwoord in te stellen. De mail zou afkomstig zijn van de politie. Wijkagent Jordy: “De politie vraagt nooit om jouw inloggegevens, laat staan per mail. Dat geldt ook voor alle overige overheidsinstanties. Vertrouw je het niet, meld het dan bij de politie”.

Vernieling
Bij een vernieling op de parkeerplaats langs de N752/Rijssenseweg zijn op donderdagavond 21 januari rond 23.30 uur twee 20-jarige verdachten uit Goor en Markelo aangetroffen. Met een auto werden prullenbakken uit de grond getrokken. Beide verdachten zijn voorzien van een proces-verbaal.