Martinuskerk legt rode loper uit

Speciaal voor de Actie Kerkbalans 2021 heeft de kerkenraad van de Martinuskerk Markelo de rode loper uitgelegd. Een beetje tegenstrijdig want de betekenis hiervan – mensen gastvrij ontvangen – gaat in deze tijd niet op. Terwijl de Martinuskerk voor alle Markeloërs daarvoor staat: “Wie u ook bent en waar u ook vandaan komt: in onze kerk bent u welkom!”. Het kloppende hart van het kerk-zijn: bemoedigen, helpen en zorgen voor elkaar.

Op zaterdag 16 januari gaat de Actie Kerkbalans 2021 van start. Dit keer met een krachtig thema: “Geef vandaag voor de kerk van morgen!”. Een thema dat de waardevolle toekomst van de Martinuskerk centraal stelt. De kerk van morgen kan er alleen zijn als wij ons daar vandaag voor inzetten.

Meer dan ooit wordt de warmte van familie, vrienden en kennissen gemist; de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel of dat schouderklopje. Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid. De kerk is daarbij voor velen niet weg te denken: een plek om samen te komen om je geloof en levenservaringen te delen met elkaar. Dat schept een bijzondere band. En juist dat verbindende aspect van het kerk-zijn is in deze tijd heel hard nodig.

Komende week ontvangt u de envelop van Actie Kerkbalans 2021. De Kerkenraad hoopt op een geslaagde actie, zelfs onder de huidige omstandigheden. De vrijwilligers die de enveloppen bezorgen en ophalen zullen uiteraard goed afstand houden. En natuurlijk wordt het zeer op prijs gesteld als u de envelop klaar heeft staan op de gevraagde datum.

De kerkenraad roept u op om te investeren in een levendige kerk, tijdens en ná corona. De vaste kosten van de kerk lopen door en er zijn extra uitgaven gedaan om op andere – digitale – manieren met onze leden in contact te blijven. Geef juist nu gul en sla de bijdrage voor ondersteuning van de Martinuskerk niet over zodat de Martinuskerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat en er kan zijn voor alle Markeloërs! Dankzij jullie bijdrage kan de kerk voortbestaan.