Nog niet van het slot

De maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen blijven 3 weken langer van kracht. De lockdown wordt verlengd tot 9 februari 2021. Ook heeft het kabinet het Outbreak Management Team (OMT) om een aantal adviezen gevraagd, waaronder het onderzoeken van de noodzaak van bijvoorbeeld een avondklok. Afhankelijk van het advies van het OMT over de gevolgen van de Britse variant van het coronavirus zouden basisscholen en kinderopvanglocaties mogelijk vanaf 25 januari weer open kunnen. Uit voorzorg moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs die fysiek onderwijs krijgen 1,5 meter afstand gaan houden. Premier Mark Rutte riep wel op om om te blijven kijken naar elkaar. “Gelukkig zien we overal in Nederland prachtige initiatieven. Ga daar mee door want alleen zo halen we et elkaar de eindstreep op een zo goed mogelijke manier”, aldus Rutte.

Dat laatste zien we ook in Markelo op steeds meer gebieden. Zo heeft het personeel van zwembad De Vijf Heuvels aangeboden te helpen bij de noodopvang op de scholen. Morgen zal zwembadpersoneel in het Kindcentrum Markelo bij De Welp de juffen ondersteunen, waardoor zij alle aandacht op de online lessen en de noodopvang kunnen richten.