Politienieuws week 1

In de nacht van zaterdag 9 januari en zondag 10 januari heeft de politie rond 4.15 uur een personenauto gecontroleerd op de Hiele in Markelo. Hieruit bleek dat de bestuurder na een drugstest mogelijk onder invloed van THC reed. Van de 22-jarige Markeloër is bloed afgenomen. Uit onderzoek moet duidelijk worden of er sprake is van een misdrijf.

Vernielingen
In de buurt van de Spurriehof in Markelo is tussen zondagavond 3 januari en maandagmorgen 4 januari een personenauto bekrast. Bij een bedrijfswagen is een band lek gestoken. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Heeft u iets gezien dat in verband kan worden gebracht met deze vernielingen? Neem contact op met de Jordy Scheggetman, wijkagent van Markelo-Diepenheim of bel de politie Hof van Twente op 0900-8844. Wil je liever anoniem een melding doen, bel dan op 0800-7000.

Internetfraude
Een Markeloër is op woensdag 6 januari via een sms betaalverzoek van een koeriersdienst bewogen om invoerkosten te betalen. De man heeft bij de opgegeven webpagina ingelogd en geprobeerd de kosten te betalen omdat er een pakketje verwacht werd. Toen dit niet lukte, kwam het slachtoffer er even later achter dat er geld van de rekening was gehaald.

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer. Controleer altijd of betaalverzoeken legitiem zijn. Als je het niet vertrouwt, betaal dan niet. Bel het bedrijf of de instantie bij twijfel.

Verdacht voertuig Groenlandsdijk
Via de Buurt WhatsApp groep werd op 6 januari een verdacht voertuig gemeld. Het voertuig zou staan aan de Groenlandsdijk tussen de twee zandwinninglocaties van de Domelaar. Na controle door de politie Hof van Twente bleek dat de inzittenden op doorreis waren.

Pannensetverkoper
Op donderdagmiddag 7 januari is een inwoner van Markelo het slachtoffer geworden van een pannensetverkoper. Een dag later op 8 januari is de louche colporteur opnieuw in Markelo waar hij aan de Grotestraat een oudere man heeft aangesproken. Hier trok de colporteur echter aan het kortste eind daar de oudere man niet in ging op de verkooptechniek van de pannensetverkoper.