Gratis warmtefoto voor huiseigenaren Markelo

In Goor en Delden hebben afgelopen week ruim 1.000 woningbezitters een brief ontvangen van de Gemeente Hof van Twente om zich uiterlijk 21 januari via de website van de gemeente aan te melden voor een gratis warmtefoto. De actie is overigens ook voor woningeigenaren uit Markelo, die ontvangen de uitnodiging echter niet in de brievenbus. De warmtefoto die gemaakt zal worden van de voorgevel van de woning laat ziet waar warmte uit het huis weglekt. De foto kan aantonen of isolatie meerwaarde heeft.

De uitnodiging die de gemeente heeft gestuurd in Goor en Delden is verstuurd naar wijken waar relatief veel huizen staan die gebouwd zijn van 1920 tot 1982. Volgens de gemeente is juist bij woningen uit die bouwperiode isolatiewinst te behalen. Dat de uitnodiging alleen naar woningbezitters in Goor en Delden is gestuurd, betekend niet dat men in Markelo zich niet kan aanmelden. “We sturen brieven naar huiseigenaren in Goor en Delden in een aantal wijken, maar mensen die niet in die wijken wonen, mogen zich wel aanmelden. Daar regelen we dan op een andere manier een warmtefoto voor”, aldus Marianne Hutten namens de gemeente Hof van Twente. Zo dienen Markeloërs die interesse hebben in een wamrtefoto contact op te nemen met Marianne via 06-41008824 of per mail.