Sealbagautomaat voorlopig gesloten

Banken en Geldmaat hebben op advies van de politie besloten om alle ruim 500 sealbagautomaten waaronder ook de sealbagautomaat in Markelo, voorlopig te sluiten. Banken nemen dit ingrijpende besluit na een nieuwe vorm van plofkraak eerder deze week op een sealbagautomaat. Door deze nieuwe vorm kunnen er niet ontplofte explosieven achterblijven en ontstaan er risico’s op persoonlijke ongelukken bij gebruikers, medewerkers en passanten. Banken en Geldmaat zijn daarom deze week per direct over gegaan tot sluiting.

Ondernemers die de sealbagautomaten gebruiken voor het afstorten van geld zijn niet op de hoogte gebracht door de Rabobank. Meerdere ondernemers brachten tevergeefs een bezoek aan de sealbagautomaat. Als alternatief oppert de Rabobank dat ondernemers gebruik kunnen maken van de geldstortautomaten van de banken en Geldmaat. Op de Locatiewijzer van Geldmaat is het meest actuele overzicht van de alternatieve geldstortlocaties te vinden. Ondernemers kunnen ook gebruik maken van de beveiligde afstortservice van een waard transporteur.

Banken en Geldmaat betreuren de noodzaak voor de invoering van deze maatregel en begrijpen dat dit voor ondernemers veel ongemak met zich meebrengt. Zij werken daarom aan een oplossing die het aantal afstortmogelijkheden op korte termijn kan vergroten. Daarnaast gaan banken graag in gesprek met betrokkenen om de gevolgen van deze maatregel te bespreken.