Geen vliegende Dakarstart voor Wevers Sport

Voor het door Wevers Sport ondersteunde Borgward Rally Team is de eerste etappe van Dakar 2021 niet verlopen zoals ze hadden verwacht. Coureur Ricardo Porém in de Borgward BX 7 DKR reed gisteren in de proloog een gedeelde 14e tijd met onder meer oud winnaar Stéphane Peterhansel en teamgenoot van 2020 Nani Roma, waardoor hij het startdoel – de top 20 – voor vandaag heeft bereikt. Vandaag bleek echter een zware etappe voor het team. In het begin van de etappe werd veel tijd verloren vanwege navigatie. Ongeveer 50 kilometer voor het eind van de etappe stond de Borgward vast in het kameelgras. Porém verloor vandaag in de 623 kilometer tellende etappe ongeveer 48 minuten. Ook morgen staat er weer een lange etappe op het programma.

Porém: “Niet de start die we verwachten, maar Dakar is net begonnen. Morgen hebben we een special van 457 km voor de boeg waar we direct aan het begin met ongeveer 40 kilometer duinen te maken krijgen.”