Lokaal gerichte bedrijvensite online

Bij de verkoop van bouwkavels en bestaande woningen kreeg Robert Pullen meerdere malen de vraag of hij nog een aantal goede partijen wist voor bijvoorbeeld een verbouwing of inrichting van de nieuw aangekochte woning. Deze zoektocht naar bouwers, ZZP ‘ers, installateurs, schilders, keuken- en sanitairbedrijven bracht de makelaar van De Keujer, op het idee om een website op te zetten. Madigo is sinds enkele weken online en ingericht met ondernemers, die iets voor de eigenaren van een woning kunnen betekenen rondom koop of verkoop. Dat dat een breed veld omvat wordt duidelijk als we de website van Madigo bezoeken. Madigo; dat staat voor Markelo, Diepenheim en Goor is veelal het werkveld van Robert Pullen. “Ik vind het belangrijk dat mensen een beroep doen op lokale partijen. Ik wist zelf amper hoeveel ZZP ‘ers, er alleen al in Markelo werkzaam zijn in de bouw”, vertelt Robert. Inmiddels hebben 56 bedrijven een vermelding op de website.

Madigo is een samenvoeging van Markelo, Diepenheim en Goor. Op de website van Madigo kun je dan ook ZZP’ers en bedrijven vinden die allemaal actief zijn in deze plaatsen. “Onder het motto ‘wees loyaal, koop lokaal’ hoop ik dat lokale vakmensen ondersteunt worden in het werk dat ze afleveren”, vertelt Robert.

Ik ben consument en zoek een schilder. En nu? “Dan ben je op de website van Madigo op het juiste adres. Ga naar www.madigo.nl en typ het woord ‘schilder’ in de zoekbalk. Met één muisklik krijg je alle schilders te zien die in Madigo actief zijn. Handig hè?”, geeft Robert aan.

Ook voor het antwoord op de vraag ‘Ik zoek een ander (verbouw)bedrijf. Vind ik die ook?’ is het antwoord positief. Robert: “Natuurlijk staan er niet alleen schilders op de website van Madigo. Want als je aan het (ver)bouwen bent kijk je wellicht ook naar stukadoors, aannemers of loodgieters”. Daarnaast vindt men op deze website ook bedrijven met een financiële achtergrond. Denk aan notarissen, hypotheekadviseurs en belastingadviseurs. In de linker-menubalk op de website kun je aanklikken waar je naar op zoek bent.

Bedrijven en ZZP ‘ers uit Markelo, Diepenheim of Goor kunnen zich aanmelden voor een betaalde vermelding op de website. Als de aanvraag goedgekeurd is kun je zelf inloggen op de website en je (bedrijfs)presentatie naar wens aanpassen. Robert heeft tot slot nog een tip: “Deel je presentatie op je Facebook en/of Instagram-pagina. Altijd goed voor je zichtbaarheid”.