Parkeerterrein en toegang sportpark op de schop

Sportclub Markelo is vandaag gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het vernieuwen en verbeteren van de parkeerplaats en entree van Sportpark De Endemansdijk. “Vandaag zijn de graafwerkzaamheden begonnen. Door de coronamaatregelen kunnen we met veel minder vrijwilligers werken momenteel”, aldus Frank Bussink namens Sportclub Markelo. Het was de bedoeling dat vandaag de straatstenen verwijderd zouden worden, men hoopt hiermee na de lockdown in januari alsnog te kunnen beginnen. De vernieuwing van het terrein is volgens de club nodig omdat het door de groei van Sportclub Markelo steeds drukker wordt op de parkeerplaats. De huidige parkeerplaats voldoet niet meer. Ook heeft de club al langer plannen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit wordt nu gelijktijdig aangepakt. In de nieuwe situatie zullen de fietsers gescheiden van automobilisten het sportpark kunnen bereiken.

In de nieuwe plannen komt ter hoogte van de huidige parkeerplaatsen naast de kleedkamers een nieuw plein met een toegangspoort naar het sportpark. Het terrein vanaf de huidige fietsenstalling tot aan de Endemansdijk wordt geheel bestemd als parkeerterrein met daarnaast een nieuwe fietsenstalling. Tussen de nieuwe fietsenstalling en parkeerterrein komt een fietspad, dat rechtstreeks wordt ontsloten via de Endemansdijk.