onsProat: Afsluiting

Jeeeeetje…. Al bijna weer een jaar voorbij!!! Nog een paar weken en dan ligt 2020 achter ons! Maar het mooie is dan wel dat we weer fris en fruitig aan een nieuw jaar kunnen beginnen! Een nieuw jaar met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden, ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan! Jullie niet..??!

Want 2020 zullen we allemaal niet gauw vergeten! Wat een jaar was dit, met als nekslag ook nog een totale lockdown! Wat moeten de ondernemers onder ons het moeilijk hebben, ik voel met ze mee! Ook voor hen hoop ik dat 2021 een jaar wordt waarin ze er weer bovenop kunnen kruipen en een inhaalslag kunnen maken!
We moeten hier doorheen met z’n allen, met elkaar en voor elkaar! Zoals onze burgemeester Nauta het al zei! Ik vind het een hele mooie zin want inderdaad, we kunnen het niet alleen doen en je doet het niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen! Als je aan elk willekeurig persoon vraagt wat hij of zij graag zou willen..?? Dat weet ik 100% zeker dat ze allemaal zeggen dat ze hun” vrijheid” terug willen. Vrij zijn om te gaan en te staan waar ze maar willen. Bij familie en vrienden op bezoek gaan, wanneer ze maar willen. Feestjes geven, uit eten gaan… Dus als wij dat allemaal zo graag willen, dan moeten we eerst door de zure appel heen bijten en door deze lockdown heen komen!
En dat lieve mensen… DOEN WE MET ELKAAR EN VOOR ELKAAR!!!!

Ook de feestdagen zullen er anders uitzien, zoals iedereen het heeft kunnen horen of lezen! Laten we er maar vanuit gaan dat dit de eerste én de laatste keer zal zijn! Dan valt het toch wel mee..??!! Met een klein groepje kan het toch ook heel gezellig zijn?? En waar gaat Kerstmis eigenlijk over? Over feesten en eten of misschien over de onderliggende gedachte van saamhorigheid, liefde en vrede…? Een jaartje iets minder kan toch wel..?? Ikzelf vier het dit jaar bij mij thuis met mijn naasten om mij heen en als de supermarkten open blijven, ga ik ook nog koken! Hahaha! Maar dat geloof ik wel dus moet ik aan de bak! Laten we meer gaan focussen op wat WEL kan: Lief zijn voor elkaar; Een glimlach geven aan de ander op straat; Een praatje maken met de buren (op afstand); Elkaar bellen of FaceTimen; Echt luisteren naar elkaar of een goed gesprek houden tijdens het intieme kerstdiner!

Laten we 2020 fijn afsluiten maar niet vergeten! Er zullen voor een ieder lessen zijn geweest die we niet mogen/kunnen vergeten. Sommige onder ons hebben een een periode moeten afsluiten, zoals ik, afscheid moeten nemen van dierbaren.. De wereld is veranderd en dus in beweging! Laten wij ook in beweging blijven en zorgen dat we het positief benaderen en respect hebben voor de mede mens. Niet zoals die malloten, die tijdens de speech van onze premier Rutte, zo nodig kabaal moesten maken! Zien zij dan niet dat de ziekenhuizen vollopen met Corona patiënten, bedrijven failliet gaan omdat ze geen omzet meer hebben en mensen sterven over de hele wereld door dit virus? Zouden zij ook zo een kabaal maken als hun naasten gestorven zijn aan Corona ..??!!
En hebben die criminelen niets anders te doen dan het systeem te hacken op het gemeentehuis van Hof van Twente..??!! Waar zo vele mensen de dupe van zijn geworden??!! Jongens..jongens… GA WERKEN voor je geld!!!!

Mijn eerste jaar als columnist zit er op en ik heb ervan genoten! Dus vanaf mijn pc’tje wens ik iedereen hele fijne feestdagen toe. Geniet van de Kerstdagen en voor iedereen een super positief en gelukkig 2021 maar vooral een gezond jaar!!! Laten we er een fantastisch jaar van maken!!
IK GA ERVOOR….EN JIJ..??!!!!

Namasté,

Ernestine