Afsluiting seizoen Jeugd WTC Markelo

Na een aantal mooie en geslaagde trainingszaterdagen vanaf 5 september was het gisteren zover; de afsluiting van het eerste seizoen voor de jeugd van de Wielertourclub (WTC). Na weken fanatiek maar met vooral heel veel plezier te trainen stond er vandaag voor alle deelnemers een echte toertocht met tussenstop en verrassende eindstop op het programma. De middag werd echter begonnen met een fotomoment bij Van D. Tweewielers. Mark van Doornspeek werd extra in het zonnetje (ondanks de kou) gezet door alle jeugdleden en trainers omdat hij een zeer enthousiast volger is van het jeugdprogramma van de WTC. Daarnaast heeft hij  2 rugzakken met reparatiesetjes, een pomp en een aantal binnenbanden geschonken als extra ondersteuning van dit mooie initiatief. De trainers en jeugdleden zijn hier natuurlijk heel blij mee en zijn nu verzekerd van goede hulp bij pech onderweg.

Ondanks de kou zijn alle kinderen hierna in twee groepen vertrokken voor hun toertocht. Onderweg was er een echte tussenstop met versnapering bij de Vennebekken. Na hiervan te genieten en even iets op te warmen werd het tweede gedeelte van de tocht gereden. Dankzij het vele goede trainen verliep de toertocht prima en werd deze afgesloten met een heerlijk warm patatje bij De Haverkamp. En zo zit het eerste seizoen van de jeugd er al weer op.

Zaterdag 3 april staat de eerste training voor het seizoen2020-2021 in de agenda en wanneer het weer het toelaat zal tot dan er nog af en toe een toertochtje worden georganiseerd door de trainers van de WTC.

De jeugdleiders van de WTC kijken terug op een zeer geslaagd eerste seizoen. Ondertussen groeide de groep naar 21 kinderen en werd er elke zaterdag met heel veel plezier genoten van de mooie sport mountainbiken. Ieder naar zijn eigen mogelijkheid en op zijn eigen manier. Deze groep kinderen heeft de afgelopen weken laten zien ontzettend veel lol te kunnen hebben met elkaar met vooral respect naar elkaar maar ook de bereidheid om elkaar te helpen wanneer nodig. “Iets waar we met trots elke week naar hebben mogen kijken”, vertelt Rob Groote Schaarsberg enthousiast.

Dit alles was natuurlijk ook niet mogelijk zonder de trainers, elke zaterdag waren er 4 of meer  mensen aanwezig die met heel veel plezier en enthousiasme met de jeugd aan de slag gingen. “Henk, Peter, Gerard, Monique, Gerald, Marc, Bert, Gerda en Roy bedankt voor jullie inzet en enthousiasme namens alle kinderen, dankzij jullie hulp is het mogelijk om alle zaterdagen een mooie training neer te zetten met voldoende goede begeleiding waar de jeugdleden dan ook volop van genieten. Nu eerst de winterstop, even bijtanken en dan in april weer met z’n allen met net zoveel plezier weer beginnen met trainen”, besluit Rob.

Mocht je na het lezen van dit stuk enthousiast zijn geworden, stuur dan een mail naar robgswtc@gmail.com om je aan te melden voor 3 vrijblijvende proeftrainingen in april. “Deze oproep wil ik vooral naar de meiden in Markelo doen, we hebben nu 1 stoere jongedame als lid en deze zal het heel mooi vinden wanneer er meer meiden mee willen gaan doen”, vertelt Rob.