Aandacht voor minder afval

Van 21 tot 29 november brengt de Gemeente Hof van Twente op haar sociale media kanalen manieren onder de aandacht om minder afval te krijgen. Hiermee sluit de gemeente aan op de Europese Week van de afvalvermindering. “Het is goed om regelmatig stil te staan bij de vraag hoe kan ik mijn hoeveelheid afval verminderen”, aldus afvalwethouder Harry Scholten. De gemeente komt onder meer met een prijsvraag waarin men wordt opgeroepen hoe je van iets ouds iets nieuws maakt te delen met de gemeente. Ook komen er tips om je eigen verpakking mee te nemen bij het boodschappen doen en een prijsvraag over het opruimen van zwerfafval.

Het doel van de Europese Week van de afvalvermindering is iedereen ervan bewust te maken dat het wel wat minder kan met de hoeveelheid afval die we voortbrengen. Dat doen we door tips te geven om dagelijks wat minder afval te produceren, thuis, bij het boodschappen doen of bij het klussen.