Publiek stemt op Maarkels Mooiste Kiekje

De openbare gang tussen de Bibliotheek en Fotostudio Markelo in de Kaasfabriek Markelo was de afgelopen twee weken ingericht als expositieruimte. De zes deelnemers van een reeks workshops ‘Maarkels Mooiste Kiekje 2020’ hebben gewerkt onder leiding van Joost Wissink en de fotografen van Fotostudio Markelo naar hun Maarkels Mooiste Kiekje. De juryprijs werd twee weken geleden al bekend gemaakt door burgemeester Ellen Nauta, wijkagent Jordy en fotograaf Marjan Noteboom. Zij waren het unaniem eens en wezen Sanne Opdam aan als dé fotograaf die de meeste punten wist te behalen met haar ingeleverde werkstukken. Vanmiddag werden de stemmen van het publiek geteld. Naast het stemmen in de Kaasfabriek, kon er online worden gestemd. De 150 stemmen zorgden voor een mooi verdeelde uitslag waarbij eigenlijk alle fotografen nagenoeg gelijk eindigde maar met 1 puntje verschil was het Renske Flierman die de publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

De jonge deelnemers zijn erg enthousiast en verheugen zich al op een vervolg van de workshops. Die komt er zodra de coronamaatregelen dit weer toelaten. Op het gebied van workshops kunnen de fotografen van Fotostudio Markelo rekenen op de inzet van Joost Wissink. Gezamenlijk zullen zij de aankomende weken een aantal workshops voor de jeugd maar ook voor volwassenen inplannen voor de jaarkalender van 2021. Door de brede kennis en ervaring van het trio is het mogelijk om een breed pakket aan workshops neer te zetten. “We hebben al een aantal gerichte aanvragen binnen voor specifieke workshops en hier willen we natuurlijk graag op inspelen”, vertelt Marian Waanders enthousiast.