Hofstreek in problemen door wegvallen Dorpsfeest

Lokale omroep Hofstreek FM heeft door het wegvallen van het Dorpsfeest Markelo en het Goorse School- en Volksfeest dit jaar minder inkomsten ontvangen. Het bestuur van de omroep heeft de gemeente gevraagd om bij te springen door de een hogere structurele bijdrage van de gemeente. Het college gaat hier alleen voor 2021 in mee, maar wijst een structurele subsidie af. Dit blijkt uit een voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Het niet toekennen van de subsidie zou volgens het college mogelijk het einde van de lokale omroep betekenen. “Dit zal betekenen dat de omroep in ieder geval op korte termijn de TV activiteiten stop moet zetten en wellicht binnen een aantal jaren in z’n geheel moet stoppen”, aldus de gemeente die in het voorstel tevens aangeeft dat de omroep mede gelet op corona een belangrijke rol speelt in de onafhankelijke lokale nieuwsvoorziening. Opmerkelijk is dat andere lokale nieuwsvoorzieningen in Hof van Twente zoals Maarkelsnieuws en Nieuws uit Delden geen bijdrage van de gemeente ontvangen en wel de eigen broek moeten ophouden.