onsProat: Watjes!

En toen was het oktober en na oktober komt november en na november komt… ach laat eigenlijk ook maar. Het maakt allemaal niet zo veel uit. Komende 4 weken bestaan onze dagen voornamelijk uit werken slapen en het thuis een beetje gezellig houden. Sport en spel, feestjes en partijen… nou ja, u weet het zelf ook wel. Komkommertijd 2.0 laten we maar zeggen.

Het virus, bijna 7 maanden lang wist ik mijn columns zo goed als onbesmet te houden, maar ditmaal lijkt het me niet meer te gaan lukken. Tijdens een bruiloft, op mijn werk, en 6 stuks bibberend in de koelkast, Corona is werkelijk overal.

Beetje bij beetje stijgt het verlangen naar ander nieuws, beter nieuws. Gewoon, even een leuk berichtje over een pasgeboren babyolifantje in de dierentuin, of prinses Amalia die geslaagd is voor haar brommerrijbewijs. Iets kleins, iets tastbaars, iets menselijks. Geen negativiteit, geen stikstof of illegale feestjes maar gewoon iets positiefs.

Van de gedachten dat we bij de pakken neer moeten zitten en het allemaal maar moeten accepteren dat we bijna niets meer mogen krijg ik in ieder geval geen energie. Kijk wat je hebt en niet naar wat je mist zei een heel verstandig iemand ooit. Er is genoeg dat nog wel kan. Individueel, met z’n 4en of met het hele gezin. Samen koken bijvoorbeeld, een lekkere stamppot maken of een culinair avontuur beleven. Het is na een flinke herfstwandeling vast en zeker geen slecht idee om met elkaar eens lekker te gaan kokkerellen. Zelfs in beperking zijn de mogelijkheden onbeperkt. 

Bij Heracles Almelo gaat de selectie regelmatig op culinair avontuur las ik gisteren tot mijn verbazing in de krant. Ze hebben er een vaste kok die voor elke zielenpoot uit de selectie hun kostje kookt. Kant-en-klaar in een bakje en na elke ontmoeting af te halen in de keuken omdat ze vanwege corona niet meer op de club mogen eten. Bij thuiskomst even in de magnetron en klaar is Kees. Watjes! Hebben de heren niet zo’n mooie blonde voetbalvriendin? Die naast mooi zijn ook nog een beetje kan koken? De mijne kan naast dat ze heel erg mooi is, koken, stofzuigen en de was doen! Helemaal fantastisch en reuze praktisch zou haar voor geen goud willen missen. 

Culinaire zondag, 

Christiaan Mensink