Briljanten bruidspaar Krijgsman

Wethouder Harry Scholten heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan het briljanten bruidspaar Krijgsman bij Restaurant en Feestlocatie De Poppe om hen namens gemeente Hof van Twente persoonlijk te feliciteren met hun 65-jarige huwelijksdag. Met het oog op de geldende coronamaatregelen was het voor Hendrik en Dika Krijgsman toch mogelijk om in kleine kring, een feestelijke invulling te geven aan deze bijzondere dag.

Het bruidspaar werd vanmorgen verrast met een prachtig bruidsboeket dat, door een van de aangetrouwde kleinkinderen speciaal voor het briljanten bruidspaar door haar werd nagemaakt. Het boeket met prachtige, volle witte anjers staat trots op tafel met daarnaast de trouwfoto die 65 jaar geleden werd gemaakt op de trouwdag van het bruidspaar Krijgsman. Woensdag 12 oktober 1955 trouwden Hendrik en Dika en nu 65 jaar later is het gezin flink uitgebreid met naast hun kinderen ook vijf kleinkinderen en zelfs vijf achterkleinkinderen. Hendrik en Dika genieten van de familie waarvan de jongste spruit net zijn eerste stapjes heeft gezet.

Hendrik en Dika zijn beiden, geboren en getogen in Markelo en wonen aan de Langeweg in Markelo. Het gemengde boerenbedrijf runden ze vroeger samen met heel veel plezier. “Koeien, varkens, kippen; van alles wat hadden we. We waren geen grote boer maar konden ons goed redden”, vertelt Dika. Naast het werken op de boerderij, tuiniert en leest ze graag. Hendrik daarentegen mag niets liever dan in de schuur een oude tractor uit elkaar halen en zorgen dat het spul weer aan het lopen komt. Deze liefhebberij zit waarschijnlijk in de genen van de familie Krijgsman want ook zoon Wim en kleinzoon Lars delen deze hobby met hem.” Menig uurtje wordt in de schuur doorgebracht”,  vertelt Hendrik.

Hendrik en Dika toeren graag in hun vrije tijd door de omgeving. Hierbij laten ze de snelweg links liggen en rijden ze het liefst binnendoor over rustige weggetjes. Het komt dan ook sporadisch voor dat je ze op een plek brengt waar ze nog niet zijn geweest. In de wijde omgeving kennen ze gewoonweg alle straten en buurten, dat is echt een unicum”, vertelt een van de kinderen. “Toen we trouwden hadden we nog geen auto. Die kwam pas een paar jaar later en nu staan er een heel aantal op het erf”, lacht Dika.

Door de op dit moment geldende maatregelen is het bruidspaar blij dat ze deze dag met de familie in kleine kring op een aangepaste manier toch feestelijk kunnen laten verlopen. “Het is ontzettend jammer dat we al die leuke dingen zoals de oude tradities van het boog plaatsen met de buurt moeten missen. Gelukkig kan het bruidspaar deze bijzondere dag nog wel iets feestelijks meegeven want of dat op korte termijn nog wel kan, na de persconferentie van morgenavond, vraagt het bruidspaar zich af.