SC Markelo trekt overwinning over de streep

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Sportclub Markelo en Diepenheim was er één minuut stilte wegens het overlijden van oud speler en vrijwilliger Albert Pongers. Over de eerste helft kan men kort zijn. Een gelijke opgaande wedstrijd waarin beide ploegen nauwelijks kansen wisten te creëren. Direct na rust was het Ruben Olminkhof die de bezoekers van scoren wist te houden en met een prima redding de 0-1 voorkwam. Sportclub Markelo drong daarna steeds meer aan en zag in de 59e minuut een schot van Sam Warmelink op de paal belanden. Een minuut later was het dan wel raak, Ferdi Pinkert schoot de bal via de binnenkant paal binnen. Na de 1-0 voorsprong bleef de thuisploeg aanzetten. Zes minuten na de 1-0 werd het zelfs 2-0. Een goede vrije trap van Ton Jansen werd prachtig binnen geschoten door Miquel Schippers.

Kort voor tijd kwam Diepenheim terug in de wedstrijd. De bal verdween via de kluts achter doelman Ruben Olminkhof. Kort voor tijd maakte jeugdspeler Joris Slaghekke nog zijn debuut voor de zwart-witten. De overwinning kwam in het restant niet meer in gevaar. Een 2-1 overwinning voor Sportclub Markelo dat nu 9 punten heeft na vier gespeelde wedstrijden.