Facelift voor Plus Blankhorst

De laatste interne verbouwing van Plus Blankhorst is alweer vier jaar geleden. “Als we aan het begin van dit jaar niet met corona waren geconfronteerd hadden we in mei de winkel opnieuw aangepast naar de laatste trends en ons 25 jarig jubileum groots gevierd met klanten en personeel” vertelt Henry Blankhorst van Plus Blankhorst. Deze verbouwing staat nu voor de komende week op de planning. Achter de schermen worden momenteel de eerste werkzaamheden verricht. Zondag 11 oktober om 17.00 uur sluit de winkel aan het Kerkplein tot woensdag 14 oktober 8.00 uur. Henry Blankhorst: “We verbouwen de winkel niet in zijn geheel maar een paar afdelingen krijgen een mooie metamorfose waarbij ze ingericht worden naar de laatste trends en we inspelen op de behoefte van onze klanten. De entree in de winkel wordt bijvoorbeeld breder. De broodafdeling wordt aangepast met producten op het gebied van ontbijt die nu nog elders in de winkel staan”. De slagerij in de winkel wordt uitgebreid waardoor ruimte ontstaat om in te spelen op bijvoorbeeld het maken van dagverse pizza’s en grill en gaar producten. 

Vers producten
De vraag naar verse en eerlijke producten neemt toe. Blankhorst speelt hier op in door zijn assortiment flink uit te breiden met dagverse maaltijden en bijgerechten. Gehaktballen zoals oma ze maakte maar dan vers gegrild en gemaakt van fijn rundergehakt. Het is zo maar een voorbeeld van de uitbreiding van het assortiment. “We spelen graag in op de vraag ‘wat zullen we vanavond eten?’ en door de enorme keuze die we straks in onze winkel voorradig hebben, zit er altijd iets voor je bij”, vertelt Henry enthousiast.

Scan & Go
Ook de kassa afdeling wordt aangepast. Met twee nieuwe zelfscankassa’s wordt het wachten bij de kassa’s voor een groot deel opgevangen. Met de handscanner scan je zelf je boodschappen en vervolgens betaal je eenvoudig en snel met je betaalpas bij de Scan & Go kassa. Boodschappen kunnen direkt in de tas/krat worden ingepakt en hoeven bij de kassa niet opnieuw op de band.

Lokale helden
De producten van een aantal lokale leveranciers krijgen een prominentere plaats in de winkel van Plus Blankhorst. Deze producten worden aangeduid met een ‘Lokale Helden’ sticker. “De sticker op de producten van Slagerij Kastelein, Holtmaat, Koppejan noten, Wiemerink, bakker Nijkamp, keurslager Brummelhuis, Spekhorst, Wegdameieren, poelier ‘t Voske en natuurlijk Pochpoater en de MarkeLokaal Granen maakt het voor de consument duidelijk dat het gaat om een eerlijk product uit onze eigen streek”, aldus Blankhorst.

Bedrijfskleding
Het personeel van Plus Blankhorst wordt vanaf volgende week in een nieuw jasje gestoken. Met deze interne verbouwing krijgt niet alleen de winkel van Plus Blankhorst een nieuw uiterlijk maar ook de werknemers worden voorzien van nieuwe bedrijfskleding.

Actie’s
Tot en met 6 december 2020 kunnen de klanten van Plus Blankhorst sparen voor de historische plaatjes van Markelo behorende bij een mooi album dat tot stand is gekomen met de stichting Heemkunde Markelo.

Opening
Woensdag 14 oktober wordt de winkel na de verbouwing feestelijk geopend. Echter zal dit niet met een officieel moment zijn met het oog op de maatregelen rondom corona. “We gaan dit op een andere wijze invullen. We hebben een speciale openingsfolder gemaakt en maken er volgende week een fijne openingsweek van samen met onze klanten”, besluit Henry Blankhorst.