Aangepaste maatregelen in de sport

Vanwege de zorgwekkende landelijke besmettingscijfers heeft de overheid besloten dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek. “Alle amateurvoetbalcompetities in zowel het veld- als zaalvoetbal blijven ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema. Het is veilig en verantwoord om te blijven voetballen, mede dankzij de protocollen die de afgelopen periode zijn opgesteld en uitgevoerd om een verantwoorde sportbeoefening mogelijk te maken en te houden. Ook is het geen garantie dat er over drie weken wel weer met publiek gevoetbald mag worden. Daarom blijven we voetballen, zolang het mogelijk en verantwoord is”, aldus de KNVB.

Voetbal
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs. Ouders mogen niet kijken naar de sportprestaties van hun kinderen. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.

Zwemmen
Sportfondsen Hof van Twente heeft de kijklessen voor de zwemlessen geannuleerd. Ook het diplomazwemmen op zaterdag 3 oktober vindt zonder publiek plaats door de landelijke maatregelen die dit voorschrijven.
Paardensport
Ook de Samengestelde Wedstrijd van Manege Snorrewind aankomend weekend vindt plaats zonder publiek. “Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen kan er helaas geen publiek meer komen kijken en gelden er ook nieuwe regels voor de ruiters en hun grooms”, aldus Jeanine Morsink-Drenten.