Corona treft voortgezet onderwijs

Ouders en leerlingen van zowel Scholengemeenschap De Waerdenborch als ook Christelijke Scholengemeenschap Reggesteijn zijn de afgelopen dagen op de hoogte gebracht van een positieve testuitslag corona binnen de scholen. Beide scholen worden bezocht door veel Markeloërs. Bij de Waerdenborch betreft het een leerling, bij Reggesteyn een medewerker. De Waerdenborch geeft aan dat het naar omstandigheden goed gaat met de 5-HAVO leerling. In verband met privacywetgeving doet Reggesteyn verder geen mededelingen over de persoonlijke gegevens en omstandigheden van de besmette collega. De betreffende personen verblijven de komende week in thuisquarantaine.

“De betreffende leerling is tijdens de besmettelijke periode op school geweest. De GGD laat daarom op dit moment een bron- en contactonderzoek uitvoeren. De personen die uit het bron- en contactonderzoek naar voren komen zullen persoonlijk benaderd worden. Voor zover wij nu kunnen inschatten zijn er geen gezondheidsrisico’s voor andere leerlingen en medewerkers”, geeft de Waerdenborch aan in een informatieve brief aan de ouders/verzorgers van de leerlingen.