SC Markelo treft Rood-Zwart

Aanstaande zondag speelt Sportclub Markelo zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Vorige week werd er op bezoek bij Reünie ongelukkig met 1-0 verloren. Ook de tegenstander van zondag, Rood-Zwart uit Delden, verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Zij verloren in eigen huis met 0-2 van Diepenheim. Beide ploegen gaan dus op zoek naar de eerste punten van het seizoen. Echter heeft de ploeg van Rutger Kats te kampen met een behoorlijke ziekenboeg. Vorige week vielen Max Haandrikman en Steven Bloemen geblesseerd uit, daarnaast kan Kats ook nog geen beroep doen op Sam Schreurs en Jelmer Schreurs. Jordie Vagevuur keert daarentegen wel terug bij de wedstrijdselectie, ook jeugdspeler Miquel Schippers is toegevoegd aan de wedstrijdselectie van aanstaande zondag. De aftrap aan de Endemansdijk begint om 14:00 uur. 

Daarnaast is gebleken dat Sportclub Markelo dit seizoen, vooralsnog, niet kan degraderen uit de 4e Klasse. Dit blijkt uit het promotie/degradatie-reglement dat de KNVB naar buiten heeft gebracht. In dat reglement staat dat er voorlopig geen clubs kunnen degraderen uit de zondag-vierde klasse. Dit komt doordat veel voetbalclubs de overstap maken naar het zaterdagvoetbal.