Groep 8 jut 40 kg afval van strand

Met een waterig zonnetje maar een goede temperatuur fietsten de leerlingen van Obs de Zwaluw vanmorgen richting Het Westerpad op Ameland. Tijdens het jaarlijkse schoolkamp van groep 8 op Ameland hebben de leerlingen vanmorgen 4 kilometer strand schoon gemaakt. Maar liefst 40 kilo afval wisten de leerlingen op het strand aan de Noordzeezijde te jutten. Dit varieerde van een diversiteit aan plastic afval tot visdraad en touw. Vorig jaar hebben leerlingen van Obs de Zwaluw zich tijdens het kamp van groep 8 ook afval gejut en gezamenlijk 20 kilogram afval verzameld. Met de 40 kilogram van vanmorgen heeft de huidige groep 8 dit resultaat flink overtroffen. Met deze actie hebben de leerlingen tijdens hun eigen schoolkamp een goede bijdrage geleverd aan het milieu en zijn ze zich bewust geworden van de wegwerpcultuur. Door de coronamaatregelen was de Markelose groep 8 de eerste groep van dit jaar voor de Juttersvereniging Ameland waarmee zij het strand schoon hebben gemaakt.