Buitenlesdag op Melkveebedrijf Udink

De leerlingen van Obs Stokkum hebben vandaag in het kader van de Nationale Buitenlesdag een bezoek gebracht aan Melkveebedrijf Udink aan de Brummelaarsweg in Markelo. Henk en Alina Udink wisten de leerlingen van de basisschool uit Stokkum te verrassen met heerlijke pannenkoeken. Vervolgens kregen de kinderen een rondleiding op het melkveebedrijf waarbij de kinderen diverse opdrachtjes kregen voorgeschoteld. De leerlingen keken mee in de melkput en mochten zelfs helpen met het melken van de koeien. “De kinderen hebben vanmiddag zelfs boter gemaakt en waren allemaal erg enthousiast. Een geweldige dag onder perfecte weersomstandigheden”, vertelt Alina Udink die met regelmaat rondleidingen verzorgt op hun melkveebedrijf. 

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN natuur educatie. Veel leraren nemen hun leerlingen op deze dag tijdens de les mee naar buiten. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren! Beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace, veel vakken zijn geschikt voor een buitenles.