Start cursusseizoen in Het Beaufort

In de periode van maandag 28 september tot donderdag 1 oktober wordt het nieuwe cursusseizoen gestart in het cultureel centrum in Markelo. Het cursusaanbod is gevarieerd en naast een aantal vreemde talen staan er ook computer-, gebruik van mobiele telefoon en i-Pad en fotografiecursussen voor beginners en gevorderden op het programma van Het Beaufort. Het volledige cursusprogramma en de mogelijkheden van aanmelding evenals de uitgebreide informatie  vindt u op de website van Het Beaufort. Op het gebied van cultuur staat de cursus Twentse Historie en Cultuur  op het programma. Deze cursus wordt gegeven door de docenten Gerrit Kraa en Gerrit Dannenberg. Zij nemen u in 6 bijeenkomsten op de woensdagmiddag mee in de wereld van de rijke taal, geschiedenis en cultuur uit Twente.

Gerrit Kraa en Gerrit Dannenberg zijn geen onbekenden in deze streek. Beiden hebben een nauwe band met de Twentse cultuur en  jarenlange ervaring in het onderwijs. Gerrit Kraa heeft als streektaalconsulent gewerkt voor het Van Deinse Instituut. Voor zijn verdiensten als schrijver, dichter, columnist, docent Twents en Twentse geschiedenis ontving hij in 2018  de ‘Twentse Taalpries’. Ook nu kunnen we zijn columns lezen in het dagblad Tubantia. Gerrit Dannenberg is journalistiek actief sinds 1992. Hij is een gedreven tekstschrijver met veel belangstelling voor de Twentse taal. Als columnist en directeur van het Rijssens Museum komen we zijn naam vaak tegen. Ook is hij actief bij het Twentehoes, een centrum voor streektaal en streekcultuur van Twente.