Helpers bij Stichting Paardrijden Gehandicapten gezocht

De Stichting Paardrijden Gehandicapten rijdt op Manege Snorrewind Markelo. Snorrewind geeft op woensdag en zaterdag SPG lessen door speciaal hiervoor opgeleide instructeurs.. Op zowel de woensdag als zaterdag nieuwe vrijwilligers van harte welkom om mee te lopen tijdens de lessen. De helpers hoeven niet te kunnen paardrijden. Het is alleen van belang dat je een groot hart en enthousiasme hebt en een paard durft vast te houden. Net als alle andere vormen van sport, heeft de paardensport een positief effect op de gezondheid. Voor sommige aandoeningen is een therapeutische behandeling waarbij een paard of pony wordt ingeschakeld succesvol. Het paard wekt bij de ruiter een bepaalde beweging op die hij of zij ‘gedwongen’ is te volgen. Therapeutisch paardrijden geeft gehandicapten niet alleen de mogelijkheid met dieren bezig te zijn, ze oefenen ook met intermenselijke contacten. Het versterkt hun gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde. Daarbij stimuleert het ademhaling, spierkracht, reactievermogen, concentratie en doorzettingsvermogen. En uiteraard is het bijzonder goed voor conditie en bloedsomloop. Belangrijk is dat het paardrijden niet als therapie wordt ervaren, maar als sport en recreatie.

Hulp is hard nodig! Vind jij het belangrijk dat de gehandicapte medemens ook kan sporten en heb jij op de woensdagmiddag (16 tot 18 uur) of op zaterdag (12 tot 14 uur) één of twee uurtjes tijd om te helpen? We hebben een gezellig team met helpers en deelnemers van alle leeftijden, rijden in de binnenbak, op ons buitenterrein, maken buitenritjes én houden speciale wedstrijden voor de deelnemers. Kom een keer langs kijken of meld je aan via info@snorrewind.nl.