Crosscountry bij Snorrewind

Manege Snorrewind in Markelo organiseert op zondag 4 oktober een officiële KNHS eventing voor pony’s en paarden in de klasse B (Beginner). Op deze dag verschijnen er ruim 150 ruiters aan de start. Er kan genoten worden van een prachtige crosscountry door bos en weide rondom de accommodatie. De combinaties zullen in galop een ruim 2 kilometer lange route  afleggen, waarbinnen een aantal crosshindernissen genomen moeten worden. De prachtig aangeklede natuurlijke obstakels zijn een sportief vermaak om te aanschouwen. Natuurlijk is het springen door de waterbak een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Op deze dag zullen de ruiters ook een springparcours afleggen. Een mooie gelegenheid om eens te komen kijken naar een crosswedstrijd op het grote, overzichtelijke buitenterrein van Manege Snorrewind. Ook vanuit het strodorp kunnen toeschouwers onder het genot van een hapje of drankje zittend genieten van het af te leggen traject.

Op het terrein van Snorrewind wordt hard gewerkt om een professioneel eventing terrein te realiseren; Eventing Experience Twente. Dit terrein moet voorzien in een mooi, kwalitatief goed en gevarieerd oefenterrein voor de cross,  geschikt voor alle niveaus van breedtesport tot topsport. Door de ruime zandbodem en hindernissen is dit oefenterrein het hele jaar door te boeken voor trainingen. De cross van 4 oktober zal al gedeeltelijk over het nieuwe parcours gaan. Medio 2021 zal het hele Eventing Experciene Twente terrein gereed zijn voor boekingen, trainingen en lessen.

Op 17 en 18 oktober organiseert Snorrewind weer de jaarlijkse onderlinge SGW, een SamenGestelde Wedstrijd met dressuur op de zaterdag en springen en cross op zondag. Beide evenementen zijn vrij te bezoeken, waarbij bezoekers zich vanzelfsprekend wel moeten houden aan de geldende coronaprotocollen.