Solextocht vraagt om herhaling

Met 69 deelnemers van 17 tot ruim 60 jaar overtrof de Solextocht van de PJGO Markelo vanmiddag ruimschoots de verwachtingen van de organisatie. Vanmiddag omstreeks 14.15 uur ging de eerste groep van start bij De Kroon en rond 15.30 uur begon de laatste groep aan de tocht. In de route waren pauzemomenten ingericht bij Dieka van de Kruusweg, Toornsmit, De Haverkamp en Café Vennebekken. Het finishpunt was gelegen bij De Kroon waar ook de prijsuitreiking plaats vond. Bij Dieka volgden de deelnemers de bewegwijzering die verrassend genoeg door de koepel van de discotheek liep en mooie reacties opleverden.

“We hadden meer opgaves dan dat er Solexen beschikbaar waren. We hadden wel 150 deelnemers kunnen noteren. De deelnemers reageerden vandaag supergoed en men zou volgend jaar weer mee willen doen”, aldus Maarten Zwiers namens de PJGO. De organisatie denkt er sterk over om komend voorjaar weer een Solextocht te organiseren. Bij de prijsuitreiking na afloop wist de groep van Wevers de eerste prijs te bemachtigen en de groep van Niek van Coeverden ging aan de haal met de tweede prijs. Beide groepen kregen een fles Nozem. De verliezende groep kwam uit Rietmolen en ging naar huis met een zak aardappelen. Voor Bart Vruwink lag een tros wortels klaar, de pechprijs voor de meest ‘gesloopte’ Solexen.