Schoolzone: Een ezel…

De soap rondom het aanbrengen van de belijning van de schoolzone voor het nieuwe Kindcentrum Markelo kreeg vandaag een vervolg. De eerder aangebrachte belijning werd vandaag verwijderd en de onderaannemer heeft inmiddels nieuwe belijning op de juiste plekken aangebracht. Maar daarbij ging het opnieuw niet goed. “De witte letters die aangebracht hadden moeten worden, zijn in zwart uitgevoerd door de onderaannemer. Dit is opnieuw fout gegaan. De gemeente is het niet eens met de manier waarop dit is uitgevoerd en onderneemt actie”, aldus de projectleider die de werkzaamheden namens de gemeente coördineert. Verder valt op dat de nieuwe schoolzone vanuit de Taets van Amerongenstraat en de Koekoek niet wordt aangekondigd.

Volgens de projectleider van de gemeente is er bewust voor gekozen om de belijning op doorgaande wegen aan te brengen om zo weggebruikers op de doorgaande wegen erop te attenderen dat er een school staat. “Mensen die in de wijk wonen weten dat hier een school staat”, aldus de projectleider. De Taets van Amerongenstraat wordt echter ook veelvuldig gebruikt als sluiproute. De redactie van deze nieuwssite heeft dan ook een verkeersdeskundige gevraagd om een reactie. “Het gaat om de veiligheid van de jeugd en dan moet je het goed doen. Van alle wegen die naar school gaan zou de schoolzone vanuit verkeersveiligheid kenbaar gemaakt moeten worden”, aldus de verkeersdeskundige.