Vuurdoop met Cross Country op Herikerberg

Het motorcrossterrein van Motorclub Ons Genoegen op de Herikerberg was dit weekend het decor voor de clubcross voor leden van de Markelose motorsportvereniging maar ook de Cross Country. Vrijdagavond gingen de leden van de club de onderlinge strijd aan op een geheel coronaproof ingericht motorsportcircuit. Voorafgaand namen de leden van MC Ons Genoegen een minuut stilte in acht vanwege het overlijden van Gerrit Stegeman.” ‘Kleine Getje’ zoals hij liefdevol werd genoemd is van onschatbare waarde geweest voor de club. Gerrit was jarenlang de drijfveer achter de sponsoring en catering van de wedstrijden op de Herikerberg. We zijn hem ontzettend dankbaar”, aldus de organisatie.

Hoewel het publiek werd geweerd was menig deelnemer allang blij eindelijk weer te kunnen rijden op een prachtig motorsportcircuit. Zonder de aanmoedigingen langs de lijn werd er toch fanatiek gestreden en de nodige rondjes op het goed verzorgde circuit gereden. Zaterdag en zondag stond in het teken van de Cross Country waarbij vandaag de top van de Nederlandse enduro aan de start stond voor de 3-uurs en 2-uurs Cross Country. “Het was een vuurdoop op ons circuit maar het parcours en de entourage bleken een goede combinatie voor deze Cross Country”, aldus de organisatie die het terrein volledig corona-proof ingericht hadden.

De jaarlijkse club trofee werd dit jaar uitgereikt aan Herman Zwiers voor zijn tomeloze inzet voor de club. Het is Herman die zorgt dat het de vele vrijwilligers van de club aan niets ontbreekt tijdens werkzaamheden voor de club. Op tijd worden de vrijwilligers verzorgd met een ‘natje en een droogje’. Maar ook voor het onderhoud van het clubgebouw en in de technische commissie staat Herman zijn mannetje.

Uitslag 2-uurs Cross Country
1 Max Schwarte
2 Tommie Jochems
3 Bas Klein Haneveld

1 uurs Cross Country
1 Ruben Wagelaar
2 Henny Pol
3 Jurgen Schreurs mc ons genoegen

Jeugd enduro
1 Jeremy Knuiman
2 Ties Bennink
3 Siebe Winters

Daglicenties
1 Tim Scheperboer
2 Stan Rustebiel
3 Huub Klein Twenhaar

3-uurs team Cross Country
1 Hans Vogels en Lucas Dolfing
2 Wesley Pittens en Thierry Pittens
3 Kaiya Brouwer en Rik Vierhuizen

2-uurs team Cross Country
1 Wesley Pittens en Thierry Pittens
2 Kaiya Brouwer en Rik Vierhuizen
3 Jurgen Schreurs (mc Ons Genoegen) en Ruben Wagelaar