Marten Dijkstra 25 jaar predikant

In de geweldige ambiance van het openluchttheater vond vanmorgen de aftrap plaats van het liturgisch seizoen. De Startzondag met als thema ‘Het goede leven’ werd voorgegaan door de predikanten Marten Dijkstra en zijn collega Rob. Nijhuis. Muziekvereniging De Fanfare Markelo zorgde voor de muzikale omlijsting aangevuld met het harmonicaduo Jan en Giny Wessels. Het liturgisch bloemstuk dat te zien was vanmorgen in de Koele is gemaakt door Jacqueline Gootjes en Annemieke Wassink-Schonewille. Tijdens de korte kerkdienst werd dominee Marten Dijkstra onverwacht in het zonnetje gezet door de Kerkenraad van de Martinuskerk. 

Op donderdag 3 september was het namelijk 25 jaar geleden dat predikant, ds. Marten Dijkstra, werd bevestigd in het ambt. Hij begon zijn loopbaan in het Friese Stavoren; vervolgens kwam Marten met zijn vrouw Aafke en drie kinderen naar de Protestantse Gemeente Markelo. Alweer ruim 18 jaar is hij verbonden als dominee aan de Martinuskerk. Hoewel Dijkstra zelf dacht dit jubileum stil te kunnen houden dacht de kerkenraad hier heel anders over en hadden zij twee verrassingen voor hem in petto. De eerste was een nieuwe fiets die zijn huidige exemplaar moet gaan vervangen gevolgd door de speciale Martinusspeld, die door Henk niet werd opgespeld maar aan hem werd overhandigd.

Deze speciale kerkdienst in het openluchttheater werd met de ruim 110 aanwezige personen in de Koele goed bezocht. Na afloop genoten zo’n 50 personen van heerlijke soep en broodjes bereid door Henk Jansen. De zonnige weersomstandigheden en de sfeervolle locatie zorgden er voor dat men, weliswaar op afstand de tijd nam om nog even na te praten.