Briljant voor Derk en Mini Schreurs

De papieren witte en rode roosjes aan het hek verklappen dat er sprake is van een feestelijke gebeurtenis aan de Grotegoorsdijk 7 in Markelo. Derk en Mini Schreurs staan al op de uitkijk als burgemeester Ellen Nauta het erf op komt rijden. Ze kwam vanmiddag persoonlijk de hartelijke felicitaties namens de gemeente Hof van Twente overbrengen aan het briljanten bruidspaar Schreurs. Derk (84) en Mini (85) stapten 65 jaar geleden met elkaar in huwelijksbootje nadat ze twee jaar verkering hadden gehad. De vonk sloeg over tijdens een bal avond bij Café Hargeerds. Mini verhuisde vanuit de Stoolderhook naar het ouderlijk huis van Derk aan de Grotegoorsdijk waar ze nu nog steeds wonen. “Ik ben hier geboren en getogen”, vertelt Derk trots. Naast het houden van koeien en varkens werkte Derk ook nog buitenshuis. Zo werkte hij achtereenvolgens bij de bakker, de Buursink Molen, Verdriet in Goor en kon hij uiteindelijk nadat hij 7  jaar in de kaasfabriek van Coberco te hebben gewerkt met vervroegd pensioen. Mini zorgde op haar beurt dat het thuis allemaal op rolletjes bleef lopen.

“We hebben drie zonen en inmiddels is de familie uitgebreid met aanhang en een prachtige kleindochter”, vertellen Derk en Mini. Na wat gezondheidsproblemen is Mini weer hersteld en geniet ze samen met Derk van wat er nog wel mogelijk is in deze vreemde corona tijd. “Veel gezellige uitjes moeten we nu missen. Het koffiedrinken in ‘t Gebouwtje maar ook andere uitjes. We komen niet zo veel meer van het erf maar we hopen dat dat snel anders wordt”, vertelt Mini. Ondanks deze maatregelen vervelen ze zich niet en genieten ze van wat wel kan. De fuchsia’s in de tuin staan er prachtig bij. “Dat is een liefhebberij van Mini en ik ben er druk mee”, zegt Derk lachend met de bekende pretlichtjes in zijn ogen. Wanneer Ellen vraagt of hij zijn vrouw iets moois heeft gegeven vanmorgen antwoordt hij: “een dikke knuffel en een zoen”.

Een boog aan de voordeur wilde het bruidspaar nu niet. Maar deze feestelijke mijlpaal was voor de noabers reden om toch wat rozen aan het hek en de voordeur te hangen. Bovendien wisten ze het briljanten bruidspaar te verrassen met een enorme bos rode rozen, maar liefst 65 stuks. Binnenkort wordt het briljanten huwelijk van Derk en Mini gevierd in kleine kring met een etentje bij De Haverkamp. Vandaag genieten ze van het bezoek van de kinderen en de aandacht van de burgemeester die hen toevertrouwd graag over vijf jaar weer op bezoek te komen wanneer ze 70 jaar getrouwd zijn. “We gaan ons best doen, burgemeester”, besluit Derk lachend.