onsProat: Druk….druk….druk…

Ook deze keer moet mijn column over ‘Oudheid (2)’ nog op het schap blijven, want er is iets veel leukerderderder om over te schrijven!

Ik neem jullie mee naar afgelopen vrijdag: Het begin van ons alternatieve corona Dorpsfeest 2020! ’s Morgens vroeg opstaan en met Shiva naar Mariska Bussink lopen om onze outfits te bespreken tijdens het ‘rondje weggeven’ namens het Dorpsfeest Markelo. Na wikken en wegen hebben we gedeeltelijk onze outfit van de thematrekking, uit de kast getrokken! Wij willen graag indruk maken 😇. Hup naar huis en de boel klaarleggen en boodschappen doen…want je zult maar zin in een ‘vette hap’ hebben als je ’s avonds thuis komt! Een cadeau kopen voor Ans (onze voorzitter Optochtcommissie) die geopereerd is aan een nekhernia: beterschap, Ans! Vervolgens snel langs Esther, die mijn dirndljurk wil lenen, voor het feest bij De Haverkamp en merk ik dat iedereen in en rondom het dorp, bezig is met het Dorpsfeest in het klein!

Tijd voor het grote verkleedpartijtje en hop naar ons verzamelpunt, waar Jan, Henny, Willem, Rowin (pfff, gelukkig vond ik de mail nog!) en Jordy (onze regelneef en chauffeur) met de barbakfiets (nieuw scrabble woord) op ons stonden te wachten. Wat een super idee is dit! Het hele weekend gaat de barbakfiets langs mensen die zijn opgegeven door anderen, om een bepaalde reden, een rondje geven zoals je dat ook zou doen in de tent! Maar nu dan Corona-proof en iets meer in het zonnetje gezet! Bijvoorbeeld: kleinkinderen die oma en opa willen bedanken omdat ze elk jaar met het Dorpsfeest op hun passen, zodat pappa en mamma kunnen feesten!
Een ander wilde graag zijn vrouw verrassen omdat zij verkering kregen tijdens het Dorpsfeest (ik vraag mij af: wie niet..??!!) en dit alweer 32 jaar geleden was, hoe schattig is dit wel niet..???!! Zeker omdat het door de echtgenoot is gedaan!

En we wilde natuurlijk ook nog effe snel langs ‘onze’ Ans om haar een hart onder de riem te steken, namens de optochtcommissie.

Daarna ons eten ophalen bij de Kroon en snel opeten bij Jordy thuis want de volgende afspraken stonden al weer op het programma! Geluk bij een ongeluk.. toch nog een bakkie koffie, aangezien er een mega regenbui over het Markelose trok!

Via een vriendencluppie zijn we richting het VVV kantoor gereden en hebben we daar een aantal rondjes weggegeven met ieder een mooi verhaal erachter! Steeds weer waren de mensen aangenaam verrast en blij met dit initiatief en werden we hartelijk ontvangen! Hoe later op de avond, hoe luidruchtiger de ontvangst haha..

Voor onze laatste afspraak gingen we terug naar Relker om daar onze laatste rondje te geven en onze barbakfiets te parkeren voor de avond. Want het hele weekend gaat deze bakfiets een rondje geven! Dus wie weet komt hij bij U langs!

Moe maar voldaan liepen Mariska en ik naar huis maar wel via het centrum en zijn we ‘even’ blijven hangen bij ‘t Wapen van Markelo…
Wat een heerlijke sfeer hing er in de lucht, overal wat te doen, de saamhorigheid op gepaste afstand (zover ik kon zien), mensen die aan het genieten waren, de terrassen lekker druk maar ook hier op gepaste afstand! Wat woon ik toch in een prachtig dorp!

Als sommige van jullie dit lezen, sta ik bij het Frühschoppen, bij Herberg de Pot te helpen en hoop ik dat iedereen toch een prettige herinnering heeft aan deze bizarre Corona- Dorpsfeest 2020!

Namasté

Ernestine