Maarkels mooiste kiekje voor kids

Als het aan Joost Wissink en Fotostudio Markelo ligt wordt de gang van de Kaasfabriek Markelo op 30 oktober ingericht met ‘Maarkels mooiste kiekjes‘ gemaakt door de basisschooljeugd uit de groepen 6, 7 en 8. Begin september start Joost in nauwe samenwerking met de fotografen van Fotostudio Markelo met het geven van een reeks kinderworkshops. “Na het volgen van vier workshops sluiten de kinderen de reeks met een heuse expositie in de centrale hal van De Kaasfabriek. Het kan niet anders of hier komt dan Maarkels mooiste Kiekje te hangen”, vertelt Joost enthousiast. Kinderen hebben voor de workshop een telefoon, tablet met camera of een eigen camera nodig. De kinderworkshops worden gegeven op 4 september, 18 september, 2 oktober en 16 oktober en afgesloten met de expositie op 30 oktober. Kinderen kunnen zich aanmelden via de website van Fotostudio Markelo.

De eerste bijeenkomst start met natuurfotografie waarbij ‘goed kijken’ centraal staat. Dit krijgt een vervolg in de tweede workshop waarin  de groep ook naar buiten gaat, maar dan in het dorp. In de derde bijeenkomst word er een prachtig portret van een eigen model gemaakt. Tot slot leren de kinderen de basis van het werken met een fotobewerkingsprogramma. Hierna worden de foto’s geëxposeerd in de Kaasfabriek Markelo. Hier kan op vrijdag 30 oktober gestemd worden op ‘Maarkels mooiste kiekje’. Aan het einde van de vijfde bijeenkomst krijgen de kinderen te horen welke foto het bestempeld wordt als ‘Maarkels mooiste kiekje – kids 2020’.

Marian Waanders vertelt: “Joost had de verrichtingen van Fotostudio Markelo al een tijdje gevolgd op social media en trok enkele weken geleden de stoute schoenen aan. Hij kwam onze studio binnenlopen om eens een praatje te maken. Aan de koffietafel gooide hij meteen maar een paar balletjes op en die hebben we enthousiast opgevangen. Al brainstormend kwamen er zoveel gave ideeën en plannen boven tafel, dat we deze direct vol enthousiasme zijn gaan uitwerken waarmee de samenwerking was beklonken”. Naast het geven van workshops voor kinderen start Fotostudio op korte termijn ook met workshops voor volwassenen. En of dat alles niet genoeg is liggen er ook al een bijna uitgewerkt concept op de plank voor een fotoclub. “Niet zomaar een fotoclub maar eigenlijk een groep mensen die iets komen halen maar ook iets komen brengen. Dat betekent dat we willen sparren en iets van elkaar willen opsteken. We hebben hier een prachtige studioruimte die naast onze bedrijfsactiviteiten ook een prima startpunt kan zijn voor dit soort activiteiten”, aldus Marian.