Asbest vaak gratis naar Milieupark

De afgelopen periode is er op meerdere plekken in het buitengebied van Hof van Twente asbest gedumpt. Het ging hierbij om zowel gronden van de gemeente als van een particulier. “Zowel de gemeente als terreineigenaar moeten hoge kosten maken om het asbest door een erkend asbestverwijderingsbedrijf te laten afvoeren. Asbest kan in veel gevallen gratis weggebracht worden”, aldus een woordvoerder van de gemeente die verwijst naar de mogelijkheden om asbest gratis in te leveren bij het Milieupark Hof van Twente.

Asbest kan men tot 35 m² inleveren bij het milieupark aan de Mossendamsdwarsweg in Goor indien het dubbel in doorzichtig folie is ingepakt. Overigens is asbest niet het enige afval dat zonder kosten kan worden ingeleverd bij het milieupark. Zo kunnen inwoners uit Hof van Twente daar ook – mits goed gescheiden – groenafval, klein chemisch afval, papier, metaal, textiel, piepschuim, elektrische apparaten, glas, verpakkingsmateriaal en maximaal 5 autobanden gratis inleveren. Meer informatie over het milieupark is te vinden op de website van de gemeente Hof van Twente.