Zomertour bij Sportfondsenbad

Op vrijdag 14 augustus komt de Zomertour voor de 2e keer naar Sportfondsenbad De Vijf Heuvels. Deze sportieve activiteit met topsporters uit het hele land is een initiatief van de Provincie Overijssel en wordt uitgevoerd door de KNZB in samenwerking met het zwembad. Het programma belooft een fantastische dag te worden voor waterratten en sportliefhebbers. Zo staat er naast beachvolleybal ook zeemeerminzwemmen, topclinic waterpolo, topclinic schoonspringen en een swimstar les op het programma. Alle activiteiten zijn buiten en voor de meeste is minimaal een A diploma vereist, behalve uiteraard voor Beachsoccer. Inschrijven is mogelijk door het formulier in te vullen op de website. ​Voor al deze activiteiten worden geen extra kosten berekend. Met een los badkaartje van € 4,40 of een meerbadenkaart kun je deze middag terecht van 13.00 tot 17.30 uur. Via de webshop op www.zwembaddevijfheuvels.nl kun je alvast een kaartje kopen of reserveren met een meerbadenkaart.

Beachvolleybal 13.00-14.00
De variant op zaalvolleybal, maar dan lekker met de blote voetjes in het zand! Snel en tactisch spel.

Zeemeerminzwemmen 13.30-14.30 uur
Als een echte zeemeermin of zeemeerman behendig door het water bewegen? Met een prachtige zeemeerminnenstaart? Kom naar deze experience en ervaar hoe het is om als een echte zeemeermin door het water te zwemmen.

Topclinic Waterpolo 14.30-15.30 uur
Wat is leuker dan tips en trics te krijgen van één van de topcoaches binnen het waterpolo? Niemand minder dan Arjan Vos en Eszter Gyori, verbonden aan topprogramma’s, komen een fantastische clinic verzorgen! Dit is een unieke kans die je niet wilt missen! Sport jij mee?!

Topclinic Schoonspringen 15.30-16.30
Altijd al diegene willen zijn die de beste duik of salto kan maken in het zwembad? Dan is dit je kans! Leer van Nancy Roza, programmamanager schoonspringer en oud jeugdbondscoach, op de juiste en veilige manier in te duiken en die stoere salto te maken. Wie maakt op het eind de mooiste sprong het water in? Maak kennis met schoonspringen!

Swimstar 16.30-17.30
Tijdens deze Swimstar les maken kinderen op een speelse manier kennis met de zwemsport of andere zwemactiviteiten. Kinderen ontdekken d.m.v. diverse spelletjes, hoe gaaf het is om in het water bezig te zijn. Tegelijkertijd werken kinderen aan hun veiligheid in het water. Keuze kan hierin gemaakt worden tussen: snorkelen, survival, waterpret en ouder-kind fun.