Help mee om lage waterdruk te voorkomen

Help mee om een lage waterdruk te voorkomen door niet te sproeien en geen zwembaden te vullen. Drinkwaterbedrijf Vitens roept op om spaarzaam te zijn met drinkwater. Door de hoge temperaturen is een tekort aan drinkwater ontstaan. Blijven mensen massaal drinkwater gebruiken dan zal het drinkwaterbedrijf de waterdruk gaan verlagen. Hierdoor kan er op sommige plekken minder of zelfs helemaal geen water uit de kraan stromen. Vitens geeft aan kort te douchen en alleen ‘s nachts de wasmachine in te schakelen.

Vitens geeft aan dat er tijdens deze warme dagen dertig tot vijftig procent meer drinkwater verbruikt, dan normaal gesproken het geval is. Dit zorgt voor een aanslag op de waterreservoirs voor het hele werkgebied maar met name voor Gelderland en Overijssel.