Wees extra alert in het mooie Twente

Brandweer Twente roept op om extra alert te zijn, pas op met vuur in de natuur en mocht je een beginnend brandje zien, bel dan onmiddellijk 112. “De komende dagen wordt het echt heet, ook in Twente. Vanwege corona zijn we massaal in eigen land op vakantie en vertoeven we fijn in de natuur. Door die warmte is het ontzettend droog in de natuur. De kans op uitbreiding van een eventuele natuurbrand is zeer groot en daarom zitten we in fase 2: extra alert. Maar geniet vooral van je vakantie in het mooie Twente”, aldus Brandweer Twente. 

Bij het KNMI in De Bilt liep de temperatuur gistermiddag op tot boven de 30 graden waarmee de eerste tropische dag van de maand augustus een feit is. Meteorologen verwachten dat het tot aankomende woensdag tropisch warm blijft, met temperaturen tot 34 graden. Wanneer de temperatuur vijf dagen aanhoudend tussen 25 en 34 graden blijft hebben we te maken met een hittegolf. Vermoedelijk is deze eerste landelijke hittegolf zondag al een feit. Na woensdag is de verwachting dat de temperatuur een paar graden daalt waardoor de zomerse temperaturen nog wel even aanhouden.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) activeerde donderdag het Nationaal Hitteplan in alle Nederlandse provincies vanwege de aangekondigde temperaturen. Het plan geldt als een waarschuwing voor de tropische warme dagen, de risico’s die dit met zich mee kan brengen en vraagt de Nederlanders om extra op elkaar te letten.

Kijk voor meer informatie over natuurbranden op onze website: https://www.brandweer.nl/twente/voorlichting/natuurbranden