Fruitpersdagen op het Kaasplein

Stichting Maarkels Landschap organiseert fruitpersdagen op zaterdag 19 september en zaterdag 10 oktober van 8.00 tot 17.00 uur. Deze jaarlijks terugkerende fruitpersdagen vinden ook dit jaar weer plaats op het Kaasplein in het centrum van Markelo. Het fruit dat aangeboden wordt om te persen moet minimaal 100 kilo zijn. Heeft uw eigen oogst te weinig opgebracht dan kunt u mogelijk elders de ontbrekende kilo’s verzamelen. Bij benadering levert 100 kilo fruit 70 liter sap op. Het geperste fruit kan direct worden meegenomen in vijf-literpakken (€ 6,50) of drie-literpakken (€ 4,50). De drie-liter pakken worden op het eind van de dag gepland. Er kan alleen contant worden afgerekend. 

Om te voorkomen dat er bij de fruitpers een lange wachttijd ontstaat, is het nodig dat u zich vooraf opgeeft per mail onder vermelding van naam en adresgegevens met e-mailadres en telefoonnummer. Heeft u voorkeur voor een tijd, geef dit dan ook door, dan wordt hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Geef ook aan hoeveel kilo fruit u meeneemt (minimaal 100 kilo).

Na uw opgave krijgt u een bevestiging toe gestuurd van Maarkels Landschap. In de week voor de persdag krijgt u de definitieve planning toegezonden. Wilt u minder pakken sap dan de hoeveelheid appels die u meebrengt dan kunt u de rest van de appels schenken aan het Maarkels Landschap. Zij zijn erg blij met deze gift.