Campinggasten bezoeken boerderij

Een bezoek aan Melkveebedrijf Udink is een van de nieuwe activiteiten uit het animatieprogramma van Camping de Poppe. Het melkveebedrijf verzorgt rondleidingen op haar bedrijf voor kinderen en ouders die op de camping verblijven. Tijdens het bezoekje aan de boerderij kunnen groepen meekijken in de melkput, helpen met kalfjes voeren, kalfjes aaien en zelf boter maken. Zo gingen de kinderen vanmiddag enthousiast aan de slag met opdrachtjes op het melkveebedrijf van de familie Udink aan de Brummelaarsweg in Markelo. “We vinden het niet alleen leuk om te vertellen over ons werk op de boerderij maar gunnen de mensen ook graag een kijkje achter de schermen op ons bedrijf. Men heeft vaak geen idee hoe wij op ons bedrijf werken en omgaan met ons vee. De passie voor ons vak kunnen we op deze manier op geen betere manier overbrengen”, vertelt Alina Udink. Na afloop van het boerderij bezoek was er voldoende tijd om met elkaar na te kletsen over de boerderijervaring onder het genot van een glas ranja of melk en een stukje kaas. Met een welverdiend boerderij diploma en een bakje zelf gemaakte boter, verlieten de jonge campinggasten en hun ouders de boerderij.