Zwembad start activiteiten ouderen weer op

20140924 zwembadVanaf donderdag 20 augustus gaat zwembad De Vijf Heuvels weer van start met AquaGym en AquaVitaal. De Aquagym lessen bestaan uit gymnastiekoefeningen in het water speciaal voor 60-plussers. Instructeurs van het zwembad begeleiden de deelnemers met verschillende oefeningen, die goed zijn voor de mobiliteit en bovendien ontspannend werken. AquaVitaal zijn lessen waarbij op passende muziek gewerkt wordt aan kracht en soepelheid en er ook aandacht is voor uithoudingsvermogen. Deze vorm van aquasport is geschikt voor zowel de actieve als de (tijdelijk) iets minder actieve jongere oudere.

AquaGym lessen worden gegeven op donderdag om 8.45, 9.45, 10.45 en 13.00 uur. De AquaVitaal workout van 45 minuten is ’s middags tussen 14.00 en 14.45 in zowel het diepe als in het ondiepe gedeelte van het Markelose zwembad. Deelnemers worden opgeroepen om zich aan de maatregelen te houden van het zwembad. Bij AquaGym geldt dat er vooraf telefonisch via 0547 36 17 94 een plekje moet worden gereserveerd. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers per keer. Meer informatie over de activiteiten en de coronamaatregelen zijn te vinden op de website van het zwembad.