MarkeLokaal zet in op lokale voedselketen

Met man en macht is de afgelopen week op verschillende percelen in en rondom om Markelo op traditionele wijze tarwe, gerst, rogge en spelt geoogst door MarkeLokaal. De volgende activiteit op het oogstprogramma van het team vrijwilligers van MarkeLokaal is het oogsten van het haver op de Noordachteresch. Dit gewas is later rijp dan de graansoorten. De haver van de Markelose Esch wordt door Keuper Pasta uit Hengevelde verwerkt tot pasta. Keuper Pasta is een bedrijf waar van kwalitatief  hoogwaardige producten op natuurlijke basis (h)eerlijke pasta en deegwaren worden gemaakt.Hierdoor is een nieuw streekproduct ontstaan. De samenwerking met MarkeLokaal past dan ook goed in de visie van het bedrijf.

Coöperatie Markelokaal is een enthousiaste groep vrijwilligers die zich bezig houdt met onder meer het verbouwen van granen en landschaps- en natuurwerk. Allemaal met elkaar. Iedereen brengt in wat hij/zij kan aan tijd, ambacht, of wat anders. De opbrengst is voor de gemeenschap. Allemaal met als doel om een lokale economie met korte voedselketens in een mooi landschap te maken. Markelokaal kan nog wel wat hulp gebruiken. Vooral voor het regelen van de afzet en promotie van de producten binnen Markelo, en misschien ook wel daarbuiten. Zonder afzet van producten werkt het niet. Dus ben je iemand die nog wel wat tijd over heeft en zich graag in wil zetten voor het werk van Markelokaal door het afzetten van producten, meld je dan aan bij Markelokaal via info@markelokaal.nl