MarkeLokaal dorst op traditionele wijze

Vanavond werd de eerste wintertarwe op geheel traditionele wijze gedorst op verschillende percelen aan de Enkelaarsweg en de Stobbendijk in Markelo. De Claas combine van Lars Krijgsman haperde geen moment en deed op het juiste moment wat hij moest doen. De Claas combine uit 1965 van Jan van de Moes (ook wel bekend als Jan Beldman) heeft eveneens zonder storing gedorst op percelen naast de Pot, aan de Hochtweg en de Rijssenseweg in Markelo. Dat was mede te danken aan het vakkundige sleutelwerk aan de oude machine door de jongens van Hakselploeg 7. Naast de wintertarwe werd er ook rogge en spelt gedorst. De oogst van de percelen leverde een aantal flinke big bags aan graan op voor de Coöperatie MarkeLokaal. Ook morgenmiddag en -avond wordt er gedorst aan de Oude Rijssenseweg, Postweg, Herikeresweg, Lochemseweg en de Witterietsweg in Markelo.