onsProat: Hoge nood

Heeeee…!!! Hoor ik de oplettende lezer denken: “…ze zou toch over “Oudheid (2)” gaan schrijven??!! Een mega interessant boek..??”
Ja..ja..ja..ja.. jullie hebben gelijk, ga ik ook doen maar ik schuif het 1 beurt op want er moet wat van ‘t hart..!!

Al zijn de regels omtrent het Corona-virus wat versoepeld, begrijp ik volkomen dat je nog steeds voorzichtig moet zijn ! Op z’n minst alert blijven en je gezonde verstand gebruiken, want het virus ligt nog steeds op de loer om aan te vallen .. enz..enz..bla..bla..bla.. Maar toch!

Enige tijd geleden gebeurde het de 1e keer: Ik liep druk te doen in het winkelcentrum van Colmschate (natuurlijk samen met Shiva) en ik voelde het al opkomen! “Geen aandacht geven, Ernestine…Geen aandacht geven!” Ik keek nog naar mijn boodschappenlijstje en zag dat ik pas bovenaan was en dus een aantal winkels nog moest af gaan! Na enige tijd kon ik het toch niet meer uithouden en bracht Shiva terug naar de auto en ging ik zelf naar de Jumbo om te vragen of ik misschien gebruik mocht maken van het toilet?! Er werd druk heen en weer gepraat door “het oortje” maar kreeg NEE te horen…ivm het Corona.. sorry!
Inmiddels ontplofte ik zowat en liep naar het restaurant verder op in het winkelcentrum. Bij elke stap die ik deed klotste het aardig in mijn blaas en deed het gewoon pijn! Ik vroeg netjes aan de dame of ik gebruik mocht maken van het toilet, ze vroeg gelijk aan mij of ik op het terras zat? “uhhh..nee” zei ik. ” Oh , sorry, dan kan het helaas niet..” Zei ze met haar aller vriendelijkste lach :” Is alleen voor de klanten” kwam er nog achteraan. Ik plofte nu bijna helemaal (letterlijk en figuurlijk) : ” Geef mij dan maar een kop koffie op het terras!” Zij:” Heeft u gereserveerd..??” 🤐 Ik ben zo goed als het ging “rustig” naar mijn auto gelopen en als een gek naar mijn ouders gereden die met open mond en grote ogen mij nakeken hoe ik, linea recta, naar de wc tierde…

Recenter voorbeeld was toen ik voor de wekelijkse boodschappen naar de Lidl ging in Goor en mijn darmen ietwat protesteerde tegen de overheerlijke maar zeer pittige, curry van de avond daarvoor! En logisch dat het dan wèèr gebeurd als je net aan het begin staat van je boodschappenlijst! Al puffend en steunend op mijn karretje liep ik als een gek door de winkel totdat het echt niet meer ging en ik iemand van de Lidl aansprak. ” Heeft u misschien een toilet waar ik gebruik van kan maken, ik voel mij niet zo goed..??” Ik vond het wat tactischer om te zeggen dat ik mij niet zo goed voelde ipv dat ik hun wc ging bevuilen met mijn verteerde curry, tòch?
Weer werd er druk gecommuniceerd door de oortjes en weer kwam er een NEE! ..helaas.. ivm Corona…bla .. bla..
Nu kon ik 2 dingen doen : 1. De winkelwagen laten staan en al stampend uit de winkel lopen en zeggen dat ik hier nooit meer kom..! Wat schiet ik hier mee op..?! Lidl zal er geen verlies van lijden! Ik heb er alleen maar mijzelf mee: a. Geen boodschappen b. Geen Lidl meer (want je moet dat wel de daad bij het woord voegen..) of 2. Je kringspier goed aanspannen en met je vriendelijkste glimlach naar de kassa lopen, betalen en als een gek naar huis rijden en vooral, als een bevallende vrouw, blijven puffen!

Hoe ver en hoe lang gaat dit door?? De openbare toiletten op de campings zijn alweer open dus waarom deze dan niet? Langs de snelwegen zijn ze ook weer open…althans de meeste..

Je moet maar hoge nood hebben, en/of een zwakke blaas of een darm die “schijt” eraan heeft of je nu aan het boodschappen doen bent of niet..of heel gewoon: hoogzwanger..??!!

Fijne Zondag!

Namasté

Ernestine