Markeloërs ogen en oren voor politie

Met een bericht voorzien van een sfeervolle foto op zijn Facebookaccount geeft de wijkagent van Markelo-Diepenheim, Jordy Scheggetman aan terug te zijn van vakantie. Zijn functie is de afgelopen prima waargenomen door zijn collega’s maar toch heeft hij een aardige volle mailbox met berichtjes, die hij moet wegwerken deze morgen. “Het is fijn dat de mensen ons weten te vinden, want de burgers zijn nou eenmaal de ogen en oren van de politie. Wat me wel is opgevallen de laatste tijd zijn een flink aantal berichten over locaties in Markelo en Diepenheim, waar mogelijk drugs gebruikt of gedeald wordt. Omdat er niet altijd een auto beschikbaar is, vraag ik jullie zoveel mogelijk kentekens of andere specifieke gegevens te noteren en aan mij te sturen. Maak desnoods een foto. Zo kan ik beter in kaart brengen wie, waar en wat. Vanuit ons team wordt er gericht aandacht aan besteed”, vertelt wijkagent Jordy. 

De oplettendheid van omwonenden maar ook voorbijgangers is voor de politie enorm belangrijk. Ze zijn de ogen en oren voor de politie. Wie een vermoeden heeft van een ernstig misdrijf zoals de productie van drugs kan anoniem bellen met Meldt Misdaad Anoniem (0800-7000). Dit gesprek is vanaf het eerste moment strikt vertrouwelijk. De politie Hof van Twente is te bereiken door te bellen 0900-8844. “Als je iets verdachts ziet, ook al twijfel je, schroom niet om te bellen. We komen liever een keer te veel, dan een keer te weinig”, besluit de wijkagent.