Schoonspringclinic in buitenbad


Europees Kampioen schoonspringen Inge Jansen verzorgt vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur een clinic schoonspingen in het buitenbad van zwembad De Vijf Heuvels. Jansen is gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokyo en wil tijdens de clinic laten zien hoe je op een juiste en veilige manier kunt duiken en een stoere salto kunt maken. De clinic is onderdeel van de Zomertour van de KNZB die zowel aanstaande vrijdag alsook vrijdag 14 augustus naar Markelo komt. Naast de clinic zijn er op die vrijdagmiddagen meer activiteiten in en rondom het buitenbad.

Voor beachsoccer is geen zwemdiploma nodig, voor de andere activiteiten is minimaal een A-diploma vereist. Beachsoccer wordt die middag tussen 13.00 en 14.00 uur gehouden. Het voetballen in het zand vraag om lenigheid en individuele vaardigheden. In het water is er vanaf 14.30 tot 15.30 uur waterbasketbal. Dit is speciaal voor mensen met een beperking, maar toegankelijk voor iedereen die mee wil spelen. Het spel is een kruising tussen waterpolo en korfbal met als doel zoveel mogelijk punten scoren in de drijvende baskets.

Aansluiting is er een zwemcheck tussen 15.30 en 16.30 uur. Tijdens deze zwemcheck wacht de kinderen een uitdagend zwemparcours met oefeningen om beter te zwemmen in open water. Aan de hand van praktische voorbeelden leren de deelnemers gevaarlijke situaties herkennen. De Zomertour wordt tussen 16.30 en 17.30 uur afgesloten met beachwaterpolo. Deze variant op het traditionele waterpolospel wordt gespeeld binnen een 15x10m veld. In teams van 4.

Deelnemen aan de activiteiten kan zonder extra kosten. Wel is een toegangskaartje of meerbadenkaart nodig waarmee je van 13.00 tot 17.30 uur in het buitenbad kunt zijn. Een kaartje is verkrijgbaar in de webshop van Zwembad De Vijf Heuvels. Reservering met een meerbadenkaart is daar ook mogelijk.