Horeca springt in op Dorpsfeestweekend

De Markelose horeca doet er alles aan om de Markeloërs toch hét Dorpsfeestgevoel te laten beleven deze zomer. Eind april werden de maatregelen in verband met het coronavirus opnieuw aangescherpt door de Rijksoverheid. Hierin werd onder meer bepaald dat evenementen tot 1 september zijn verboden waarop Stichting Dorpsfeest definitief een streep door de editie van 2020 moest zetten. Inmiddels heeft de horeca ruimte gekregen om mondjesmaat toch weer activiteiten te organiseren en zijn een aantal terrassen van de Markelose uitbaters uitgebreid. Zo heeft De Haverkamp het laatste volle weekend van augustus omgedoopt in ‘Haverkamps Dorpsfeest Terras’. De Haverkamp: “Wij toveren onze parkeerplaats dan om tot één groot en gezellig terras met bierbanken, hangtafels en overige leuke zitjes. Hier kun je het gehele weekend genieten van toffe optredens, koude biertjes en plate service”. De vrijdag start bij De Haverkamp met het borreluurtje onder muzikale begeleiding van Amusementsorkest De Grösmeijers gevolgd door de Millennium Showband. Voor de zaterdag staat er een Duitse middag in Oktoberfest-style op het programma van het ‘Haverkamps Dorpsfeest Terras’. Voor de zondag wordt in samenwerking met de overige Markelose horeca en Stichting Dorpsfeest Markelo een ochtendprogramma georganiseerd. De exacte invulling blijft nog even geheim maar dat het laatste volle weekend van augustus op meerdere locaties wordt afgesloten met een daverend slot is vrijwel zeker. 

Naast de Haverkamp heeft ook De Kroon niet stil gezeten en worden kosten nog moeite gespaard om op 28-29 en 30 augustus een programma in elkaar te zetten waardoor Markelo toch, weliswaar anders dan anders, kan genieten van het Dorpsfeestsfeertje. “We richten een vergroot terras in met podium en zullen een aantal vaste items van het Dorpsfeest Markelo in onze line up laten terugkomen. Zo staan bijvoorbeeld het borreluurtje maar ook de beachparty gewoon bij ons op het programma tijdens het Dorpsfeestweekend”, vertelt Robert Völkers. Op vrijdag kunnen bij De Kroon, vooraf tafels worden gereserveerd. Voor de zaterdag geldt net als bij De Haverkamp dat er vooraf tickets online moeten worden besteld.

Bij De Tasca staan op vrijdag optredens van Old Ni-js en op zaterdag Jaman en de Voedertietels op het programma. Beide optredens zijn gericht op mensen van 18 jaar en ouder en de avonden starten om 20.30 uur. Voor de zaterdagmiddag en de zondag is Jan Willem nog in overleg maar zodra dit definitief is wordt dit gedeeld met Markelo. Voor de optredens geldt dat ook hier van tevoren tickets voor moeten worden gereserveerd.

Hoe het programma van de overige horeca in Markelo eruit zal zien tijdens het laatste volle weekend van augustus, is op dit moment nog niet bekend. Een van de uitbaters geeft echter wel aan dat hij het een gemiste kans vindt dat de horeca in Markelo niet gezamenlijk optrekt in dit voor Markelo speciale weekend. Of de Dorpsfeestmunten dit weekend wel of niet als geldig betaalmiddel kunnen worden ingezet is nog onzeker.