Slagers verdwenen uit straatbeeld

In de Oude Toren vandaag een foto van de Markelose slager Dollekamp. Markelo kende in het verleden meerdere slagers. In 2020 is men in Markelo aangewezen op een van de twee supermarkten of donderdags op de weekmarkt. Slager Dollekamp was gevestigd aan de Grotestraat 6. Op deze plek hebben meerdere generaties Dollekamp een slagerij gehad, waarna deze werd overgedaan aan Joop Schiphorst. Na succesvolle jaren vertrok Schiphorst naar Texel en droeg de slagerij over aan Edwin Weggen. De laatste slager op de Grotestraat 6 was Slagerij Rohaan, die eerder een slagerij op een andere plek aan de Grotestraat runde. Met het vertrek van Rohaan in 2002 vertrok ook de laatste slager uit het Markelose straatbeeld. Na een viszaak is het pand inmiddels al weer vele jaren bekend als Cafetaria en ijssalon ‘de Spieker’.

Hieronder een afbeelding van een vleeswarenzakje van Rund- en Varkensslagerij W. Dollekamp.